Fındığın Faydaları

       Fındığın herkes tarafından bilinen en baskın özelliği kalp ve damar sağlığına olumlu katkıları olduğudur. Aynı zamanda içindeki omega 3 yağları sayesinde damarları korur ve kan akışını düzenler. Damar ve kalp dostu olması nedeniyle kalp krizi riskini en aza çekmeyi başarırken kötü kolesterolün düşürmesine yardımcı olur ve kolesterol değerlerini dengede tutar. Fındığın içerisinde bol miktarda E Vitamini bulunur. 1 su bardağı fındık tüketimi günlük E Vitamini ihtiyacının ortalama %86’sını karşılar. E vitamini özellikle hafızanın korunması ve ilerleyen yaşlarda zayıflamasının önlenebilmesi için en önemli vitaminlerden biridir. Bunlara ek olarak fındıktaki A ve C Vitaminleri göz sağlığını korur

 

Bademin Faydaları

                                           Bademin sağlık açısından birçok faydası vardır. Çağımızın önemli hastalıklarının başında olan stres ve kanser çeşitlerine karşı bünyeyi koruyucu özelliği vardır. Bunun yanında kabızlık, kolesterol, kemik sağlığı gibi birçok konuda ve çok geniş yelpazade insan sağlığına hizmet eder. Besinlerin emilimini hızlandırmak için tercihen aç karnına, doğrudan badem yiyebilirsiniz. Badem ayrıca solunum bozuklukları, öksürük, kalp bozuklukları, anemi, iktidarsızlık, ve diyabet sorunlarının çözümü için tercih edilebilir.


Antep Fıstığının Faydaları

       

Kalp sağlığını koruyan Antep fıstığı, zengin besin içeriği ile, kilo kontrolünün sağlanmasına yardımcı olur. Antep fıstığı, yaşa bağlı olarak gelişen maküler hastalıklar riskini azaltmaktadır, cilt kuruluğunu ortadan kaldırır, doğal afrodizyak ve antioksidan kaynağıdır. Bunlara ek olarak, Antep fıstığı, diyabet ile mücadele eder, kan ve damar sağlığını korur, sinir sistemini korur, göz sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve cilt sağlığını destekler.

 

Kajunun Faydaları

         Kaju fıstığı, diğer fındıklara oranla düşük yağ içerir ve bu özelliğinden dolayı kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Kolesterole etki etmez ve antioksidan özelliğinden dolayı kalp sağlığını destekler. Kaju fıstığının bol miktarda magnezyum içermesi kan basıncı sağlığı açısından önemlidir. Yüksek tansiyonun düşmesini sağlayarak kalbi korur. Kajunun içerdiği bakır saç sağlığı açısından önemlidir. Bakır eksikliği saçların dökülmesi başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olur. Saç dökülmesini engellemesi yanında, kaju, saçların siyahlaşmasına yardımcı olur. Kaju fıstığı yağlı gıdalar arasında kabul edilmiş olsa da diğer türleri ile kıyaslandığında daha az yağ içermektedir ve kilo aldırmaz.

 

Yer Fıstığının Faydaları

        Yer fıstığı kalp hastalıklarına yakalanma riskini % 22 gibi bir oranda düşürmektedir. Bu oran, bu kadar ufak bir yiyecek tarafından sağlandığı düşünülür ise, oldukça ciddi bir rakamdır. Mide hastalıklarına karşı da etkili olan yer fıstığı, özellikle mide yanması ve gastrit gibi şikayetlerin azalmasına yardımcı olur.

 

Karpuz Çekirdeğinin Faydaları

      Karpuz çekirdeğinde yüksek oranlarda önemli bazı mineraller de vardır. Bir fincan kurutulmuş karpuz çekirdeği günlük magnezyum tamamından daha fazlasını karşılar. Karpuz çekirdeğinin içerisindeki vitamin B içerisinde folik asit, niyasin, tiyamin gibi önemli maddeleri kapsarken aynı zamanda kan basıncını düzenlemede, sinir sisteminde ve bağışıklık sisteminin efektif cevaplar vermesinde yardımcıdır. Aynı zamanda karpuz çekirdeği hastalandıktan sonra hastalığı çabuk atlatmanızda ve hafızanızı geliştirmenizde yararlıdır.

 

Kabak Çekirdeğinin Faydaları

      Bir bardak kabak çekirdeği günlük çinko, demir ve E vitamini ihtiyacımızın tamamını, yarım bardak kabak çekirdeği ise günlük magnezyum ihtiyacımızın tamamını karşılamaktadır. Kolesterolü düşürür. Damar sertliğini giderir.


Sarı Leblebinin Faydaları

       Sarı leblebi polifenoller, bitkisel besinler, beta-karoten ve vitaminler gibi bir dolu antioksidan içermesi nedeniyle vücutta oksidatif stresi azaltmak ve kronik hastalığı önlemek için etkili olabilmektedir.

 

Beyaz Leblebinin Faydaları

       Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır. Tokluk hissinin yanı sırı vücuttaki suyu emer. Bu sebeblerle diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır. Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır. Anne sütünü artırır.

 

Mısırın Faydaları

          Mısır Sindirim Sistemi için sağlıklıdır. Anemiyi önler ve enerjiyi Arttırır. Kilo vermeyi kolaylaştırır.  Bir bardak mısır günlük lif ihtiyacının yaklaşık % 23′ ünü karşılayacak kapasitededir. Yapılan araştırmalar mısırın yüksek kolesterol seviyelerini düşürdüğü, kolon kanseri riskini azalttığı ve İrritabl bağırsak sendromunun bir kısım rahatsızlık verici semptomlarını hafiflettiği göstermiştir. Sindirim sistemi ve kalp üzerindeki etkilerine ek olarak, mısırda bulunan lif kan şekeri seviyelerini stabilize etmeye yardım edebilir. Eğer diyabetiniz varsa, mısır size yavaş yanıcı dayanıklı bir enerji sağlarken kan şekerinizi dengeye getirme konusunda yardımcı olabilir.